PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kameranızın Vizörünü Gözünüze Göre Ayarlayın



KaMoreNa
14.Ekim.2017, 00:27
http://cozumpedia.com/blogresim/genel/DiyoptriNaslAyarlanr-170622125712.jpg

Diyoptri Nedir?

Diyoptri, genellikle lens gücü olarak kabul edilir. Normalde bir lensin odak uzaklığı milimetre cinsinden 50 mm, 100 mm, gibi değerler alır. Lensin gücü yani diyoptri aşağıdaki gibi tanımlanmıştır:

Diyoptri: 1000/lensin uzaklığı
Yani, bir lensin odak uzaklığı (mm cinsinden) 1000'e bölünerek bu lensin diyoptri elde edilir. Örneğin 50 mm'lik bir lensin diyoptri 1000/50 = 20’dir ve +20 olarak ifade edilir.

Fotoğraf Makinesinde Diyoptri Ayarı Nasıl Yapılır?

Herkesin gözü aynı keskinlikte göremez ve gözlük kullananlar için gözlükle fotoğraf çekmek bazen tam bir işkence olabilir. Özellikle ileri derecede astigmat veya miyop gibi görme kusurlarınız varsa ve gözlüksüz şekilde kameranızın vizöründen bakıyorsanız net görme sorunu yaşarsınız. Bu sorunu gidermek için DSLR fotoğraf makinesinde vizörün hemen yanında bulunan diyoptri ayar düğmesi ile fotoğraf makinesini kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Bunun için, fotoğraf makinesi açık iken vizörden bakmak ve görüntü netleşene kadar + veya – yönde ilerlemek yeterli. Sizin için en net görüntüyü elde ettiğiniz konumda diyoptri tuşunu/düğmesini kilitlemeniz yeterlidir. Artık gözlüksüz şekilde rahatlıkla fotoğraf çekebilirsiniz.Diyoptri ayarı görsel analatım:


https://www.youtube.com/watch?v=R9JurnY4PC4